Toen ik mij verdiepte in het baringproces stond ik wel echt versteld. Prachtig gewoon, wat ons lichaam allemaal doet tijdens een bevalling om jouw kindje op de wereld te zetten. Vrouwen zijn zonder twijfel gemaakt om kinderen te baren.

Ik ben ervan overtuigd dat een natuurlijke geboorte de beste start is voor jouw baby. En ook jij als moeder hebt in dit geval meer kans op een positieve bevallingservaring.

Loopt het toch anders dan gepland, ben ik blij dat de wetenschap ondertussen voldoende is gevorderd om een handje toe te steken. En ja, soms is het echt nodig om gebruik te maken van een epidurale verdoving om een vaginale bevalling mogelijk te maken. Ik heb dus ook veel respect voor vrouwen die kiezen voor medische pijnstilling omdat het anders voor hen niet haalbaar is.

Om jouw wens voor een natuurlijke bevalling zo veel mogelijk kans op slagen te geven, is het belangrijk dat je jezelf goed voorbereid en dat je jouw begeleiders zorgvuldig uitkiest.

Als doula of geboortecoach BEN IK ER VOOR JOU en kan je rekenen op mijn steun ongeacht de keuzes die jij tijdens jouw bevalling maakt.

Meer weten? Lees hier dan even verder.