Motherhood is a love story with no ending.

Ik ben…

Nathalie, dochter van, mama van, maar vooral ik ben wie ik ben en daar ben ik blij om.

Als geboortecoach ondersteun ik baby’s om een zachte landing te kunnen maken op deze wereld. Dit doe ik aan de hand van emotionele en fysieke ondersteuning van de moeder voor, tijdens en na de bevalling.

Ik richt mijn aandacht in het bijzonder naar het gehoord en gezien worden van de baby’s. Mijn ondersteuning is vooral gericht opdat jouw kindje een goede start kan hebben en jij als moeder speelt een belangrijke rol in het welzijn van jouw kindje. Aanzien het geboorteproces hierop een belangrijke impact heeft, vind ik het belangrijk om jou als moeder hier optimaal op voor te bereiden en bij te staan. Deze begeleiding heeft sowieso een gunstig effect voor jullie allebei. Een vrouw die zich gesteund voelt tijdens de zwangerschap en de bevalling, goed in contact kan blijven met haar lichaam, heeft immers meer kans op een positieve bevallingservaring waardoor haar kindje zich beter kan hechten. Bovendien als jij jezelf beter in jouw vel voelt na de bevalling, ga je de signalen van jouw kindje beter kunnen begrijpen.

Nathalie Hermans van de zachte landing

De geboorte van een kind ontroert mij telkens weer.

Het moment dat moeder en kind elkaar voor de eerste keer kunnen aanraken, in de ogen kijken, is zo mooi en teder, maar ook enorm kwetsbaar. Dit raakt mij tot in het diepste van mijn ziel. De onvoorwaardelijke liefde die steeds maar groeit, dat is een gevoel van puur en intens geluk en als moeder doe je echt wel al het mogelijke voor jouw kind, instinctief en onvoorwaardelijk.

Ik kreeg van mijn ouders bij mijn geboorte de naam Nathalie. Dit betekent “de dag van de geboorte” en toen op dat moment was het al duidelijk wat mij hier op aarde te doen stond. Ook als 3-jarige wist ik al goed wat ik wou want ik ging ‘kindjes helpen geboren worden’.

Als ik hier nu op terugkijk, fascineert me dit want als we jong en puur zijn, weten we goed wat ons pad is. Toen mijn jongste broertje werd geboren, ontpopte ik mezelf als tweede mama voor mijn broer op de leeftijd van 11 jaar. Nadien heb ik de connectie met mijn innerlijk weten stilaan verloren en ontwikkelde ik een sterke rationaliteit. Ik werd accountant maar binnenin voelde ik dat ik niet trouw was aan mezelf.

En oh wat ben ik blij dat mijn ratio toch nog op tijd detecteerde dat ik eens moest nadenken over kinderen krijgen… en wat er toen gebeurde is te mooi voor woorden. De geboorte van mijn dochter is het beste wat mij overkomen is. Het gevoel van onvoorwaardelijke liefde is werkelijk onbeschrijfelijk en daar ben ik zo dankbaar voor. Plots werd ik van ratio naar intense gevoelens gekatapulteerd en mijn innerlijke wijsheid ontwaakte opnieuw.

Op dat moment werkte ik in de bedrijfswereld. Ik werd gaandeweg meer met mezelf geconfronteerd. Ik kreeg signalen totdat ik niet meer kon ontkennen en besliste om mijn hart te volgen, mijn ding te doen. Kindjes helpen geboren worden. Met hart en ziel zorgen voor een zachte landing hier op aarde, op deze wereld, in jouw gezin, in een veilig nest, dichtbij mama, dichtbij jou. Denk aan een roos die gevoed, verzorgd en gekoesterd moet worden om te kunnen ontluiken tot een prachtige bloem met veel facetten. Deze roos maakt op haar beurt de wereld weer zo veel mooier. Dit is waarvoor ik in de wieg gelegd ben 😉

Om die droom waar te kunnen maken, werd ik op mijn beurt onvoorwaardelijk gesteund in de tuin van mijn moeder. Zonder woorden, geen vragen, enkel vertrouwen. Dankzij haar liefdevolle steun kon ik veilig groeien en nu ook bloeien. Ik volgde een opleiding tot doula en coach. Bij de opleiding tot doula ligt de focus op de emotionele ondersteuning van de vrouw in de aanloop en tijdens de bevalling en kort na de bevalling. Ik ben ervan overtuigd dat mijn achtergrond als coach, een toegevoegde waarde is in de begeleiding van de transformatie van vrouw naar prille moeder.

Verder bestudeer ik hoe pre- en perinatale omstandigheden (de ervaringen in de baarmoeder en tijdens de geboorte) een blauwdruk creëren voor patronen die ons leven vormgeven. 

Wanneer de geboorte een indruk heeft gemaakt op jouw kindje, kan het waardevol zijn om de geboortereis te helen. Via intuïtief contact met jouw kindje voelen wat er mogelijk speelt. Samen met jou, kijken wat er nodig is om toch een veilige hechting mogelijk te maken. Momenteel zoek ik hierin de weg om dit te verweven in mijn ondersteuning want ik geloof dat communicatie op zielsniveau een enorme meerwaarde kan betekenen in de ontwikkeling van jouw kindje. Tijdens de begeleiding schenk ik sowieso preventief aandacht aan de prenatale hechting.

Ik ben er om jou en jouw kindje te begeleiden naar jullie eerste ontmoeting.

Geloof jij net als ik in de kracht van de natuur en in jouw lichaam en wil je dit vertrouwen versterken?

Angst voor het onbekende, voor de bevalling, voor het moederschap?

Ben je bezorgd over het welzijn van jouw kindje?

Heb je eerder een nare ervaring gehad?

Of wil je jouw kindje nu al beter leren kennen en jullie band versterken?

Wil je concreet weten hoe ik jou kan ondersteunen, bekijk dan mijn aanbod.

AANBOD

Wil je graag persoonlijk kennismaken? Ik nodig jou uit voor de maandelijkse vrouwencirkel.

Wat is een vrouwencirkel?

Dit is een intieme bijeenkomst van enkel en alleen vrouwen. Samen met 12 andere vrouwen komen we samen rond zwangerschap, geboorte, moederschap,… en aanverwante thema’s.

VROUWENCIRKELS
zwangere vrouw op het strand