Hoe magisch is het, dat er een klein mensje groeit in jouw buik. Hoe prettig voelt het als jouw kindje beweegt en reageert op de aanraking van je buik. En stilaan begin je te dromen dat je je kindje in jouw armen kan sluiten.

Maar eerst komt nog de bevalling. Je weet niet goed wat jou te wachten staat en dit maakt je toch wat onzeker… Je krijgt veel goed bedoelde tips, maar weet niet wat je ermee moet…

Als doula of geboortecoach begeleid ik jou tijdens deze spannende periode rondom de geboorte zodat je goed voorbereid bent op de bevalling.

Ik geloof er sterk in dat de manier waarop je geboren wordt, bepaalt hoe je in het leven staat. De nadruk van mijn ondersteuning ligt dan ook in het creëren van een veilige omgeving waarin jij op jouw manier het leven kan schenken aan je kind en dit met vertrouwen in de kracht van jouw lichaam. Aan de hand van een aantal gesprekken informeer ik jou en je partner over het geboorteproces en kan jij met jouw vragen en bezorgdheden terecht. Verder blijf ik gedurende de hele bevalling als vertrouwd gezicht aan jullie zijde en ondersteun ik op de manier die wij vooraf hebben besproken. Deze begeleiding is een aanvulling op de medische zorgverlening.

Concreet ziet mijn ondersteuning er als volgt uit:

  • Een kennismakingsgesprek met jou en je partner om te zien of het klikt tussen ons

  • Twee prenatale gesprekken waarbij jouw wensen voor de bevalling in kaart worden gebracht (geboorteplan) en er ook ruimte is voor jouw vragen en onderwerpen die voor jou belangrijk zijn

  • Vanaf 37 weken ben ik 24/7 oproepbaar voor jouw bevalling

  • Continue aanwezigheid bij de bevalling vanaf het moment dat jij mij nodig hebt tot wanneer jullie klaar zijn om elkaar te leren kennen (meestal ongeveer een uurtje na de geboorte)

  • Een kraambezoek om jouw bevallingservaring door te spreken

  • Een afrondend gesprek (4 à 6 weken na de bevalling) waarbij ik jouw persoonlijk bevallingsverhaal overhandig als herinnering aan deze bijzondere gebeurtenis (optioneel)

Hoe hebben andere vrouwen de begeleiding ervaren?

Nathalie haar kennis, de rust die ze uitstraalde, haar aanvoelen en haar manier van aanpakken, gaven me zelf veel rust en vertrouwen. Ik kan iedereen aanraden om bewust naar je bevalling toe te leven en na te denken hoe je je bevalling wil beleven, samen met je partner.
Door met Nathalie te praten besefte ik goed hoe ik het wilde en met welke oefeningen en tools ikzelf nog aan de slag moest om me fysiek, mentaal en emotioneel verder goed te kunnen voorbereiden op de bevalling. Dat heeft er allemaal voor gezorgd dat ik het mooiste geboorteverhaal kan navertellen.

Bedankt Nathalie!

Kim Servranckx

Nathalie heeft zowel mijn partner als mij heel goed voorbereid op zowel de dingen die goed als fout kunnen gaan.

Tijdens de bevalling was ze er altijd, wou zelfs niet gaan eten 🙂 en op momenten dat ik mijn partner nodig had, nam ze afstand.
Een echte aanrader!

Dorien Verbruggen

Is dit wat je nodig hebt om je voor te bereiden en nadien tevreden te kunnen terugkijken, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismaking.
KENNIS MAKEN
geboortebegeleiding, de zachte landing